Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil-rush på Cebit

OSLO: Cebit-messen i Hannover har de siste årene markert seg som telecom-bransjens største markedsplass. Ikke minst gjelder dette GSM-sektoren. Også i år står GSM-produsentene i kø med nylanseringer – med ikke liten fare for å drukne i mengden.

I år vil publikum knapt reagere på telefoner som for et år siden ville skapt køer og kaos foran GSM-produsentenes stands her på Cebit.

Det virker helt klart etter at noen få nyheter allerede er lekket før messen åpner torsdag 19. mars.

Smartphones
Dette gjelder ikke minst innenfor smartphone-segmentet, den neste generasjons intelligente GSM-terminaler hvor såvel Philips og Sharp kommer med nye modeller, henholdsvis Philips Illium og Sharp MC-G1.

Etterfølger til Communicator
Nokias pressekontakter har også antydet at selskapet vil lansere en etterfølger til 9000 Communicator – og det er også ventet at Motorola endelig vil kunne vise en produksjonsutgave av Smartphone som ble annonsert første gang for mer enn et år siden.

Dual Mode og Dual Band
Forøvrig er det ventet at en rekke leverandører kommer til å lansere dual-mode og dual-band telefoner i løpet av messen som varer frem til 25. mars. Blant annet kommer Ericsson med sin TH 888, som i følge rykter skal bli produsentens minste hittil.

Dual fra hele gjengen
Det knytter seg også mye spenning til om Nokia endelig skal klare å lansere sin første dual-band-telefon, mens det er helt klart at Motorola kommer både med nye dual-band modeller og med etterfølgere til mini-telefonen StarTac.

NEC og Panasonic er også blant produsentene som vil benytte Cebit til å lansere nye modeller.

Følg med!
Internettavisa Telecom vil i år ha to journalister på plass i Hannover når messen starter i midten av uken. I tillegg vil hovedredaksjonen her i Oslo skrive mye Cebit-relatert stoff.

Så dersom du skal ha nyheter om de siste oppfinnelsene og produktlanseringene anbefaler vi deg å sette et bokmerke for internettavisa Telecom.
Stikkord: Mobil