Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internasjonalt ATM-nett

OSLO: Den nye Global One-sjefen i Norge, Sverige og Finland, Magnus Lund (bildet) sier at selskapet vil bruke et ikke offentliggjort antall milliarder kroner på et globalt ATM-nett i år.

Lund, Magnus
– Det globale ATM-nettverket vil i første omgang bli bygd ut i 50 land . Over dette nettet vil vi kjøre både IP-trafikk og Frame Relay, sier Magnus Lund til internettavisa Telecom.

Han legger til at overføringskapasitet i hovedsak vil bli kjøpt inn, i tillegg til at morselskapenes nett vil bli benyttet.

Intranett verden rundt
Det verdensomspennende teleselskapet Global One er representert av sine eiere i deres hjemland. Det er også eiernes teleinfrastruktur, sammen med Global Ones egne linjer rundt om i verden, som utgjør det globale nettet.

– Vi tilbyr kundene globale intranett, og tar gjerne administrasjonen av både nettet og servicen. Eksempelvis kan vi gi folk i internasjonale bedrifter lokal tilknytning med sine egne IP-numre til bedriftens intranett, uansett hvor de er i verden.

Kvalitet på overføringene
– Når det gjelder IP-trafikk, skal vi levere en kvalitetstjeneste til bedriftskunder som har behov for dette. Vi gir en garanti for kvaliteten på overføringene av både data og tale. I dag er tyngden av tjenestene på Frame Relay, men vi ser helt klart at interessen for IP-nett øker, sier Lund til internettavisa Telecom.