Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dørum fristiller teletilsynet

STAVANGER: Samferdselsminister Odd Einar Dørum (bildet) tar nå endelig konsekvensen av kritikken som er rettet mot at departementet fungerer som bukken og havresekken. Dette skjer når han som samferdselsminister, administrerer såvel Post- og Teletilsynet som den største aktøren i telemarkedet, nemlig Telenor.

dørumsiden
– Vi kommer til å fristille Post- og Teletilsynet på en slik måte at tilsynet i fremtiden står helt fritt i enkeltsaker, sa Dørum da Internettavisa Telecom spurte ham om hvordan departementet svarer på kritikken om sin egen dobbeltrolle.

– Vi kommer fortsatt til å administrere Post- og Teletilsynet, men vi kommer til å holde organisasjonen på en armlengdes avstand, slik at de skal kunne handle fritt uten at departementet skal kunne blande seg opp i enkeltsaker, sier Dørum.

Forbrukerbevissthet
På Samferdselsdepartementets presseseminar her i Stavanger mandag ettermiddag understreket Dørum at det er viktig at instutisjoner som Forbrukerrådet nå begynner å interessere seg for tjenestekvalitet, eksempelvis fra Telenor.

– Vi har fått en forbrukerbevissthet, også på teleområdet. Dette er bra. Når markedet nå er deregulert, må forbrukerene skaffe seg oversikt over det som skjer, sier Dørum til internettavisa Telecom.

Overvåker
Men Odd Einar Dørum er ikke tilhenger av hundre prosent frislipp av telekonkurransen.

– Vi så hva som skjedde for noen år siden, da energisektoren ble konkurranseutsatt og myndighetene deretter lente seg tilbake i stolen uten å gjøre noe mer. Denne situasjonen vil jeg ikke ha i telesektoren. Vi skal hele tiden holde øye med det som skjer, se om konkurransen fungerer. Hvis den ikke fungerer etter hensikten, skal vi øyeblikkelig kunne gå inn og rette opp forholdene, sier samferdselsministeren.
Stikkord: Mobil