Hopp til navigasjon Hopp til innhold

50 millioner for Netscape

TELEGRAM: Netscapes «Wonder Boy» Mark Andreessen har solgt 25 prosent av sin andel i selskapet. For det fikk han 50 millioner kroner. Microsofts nettleser Explorer har overtatt 50 prosent av det norske markedet i følge flere undersøkelser.

Amerikanske undersøkelser hevder at Netscape har mistet store markedsandeler i USA, og Microsoft må forsvare seg mot det amerikanske justisdepartementet etter beskyldninger om ulovlige forretningsmetoder mot Netscape.

Har enda 1,1 millioner aksjer
Mens Netscape er i hardt vær selger Mark Andressen ut aksjer i eget selskap, melder Wired News.

I følge en rapport til amerikanske børsmyndigheter solgte han ut 375.000 aksjer i Netscape mellom 19 og 23 februar.

Dette innbrakte Andressen omlag 50 millioner kroner. Han sitter stadig igjen med 1.134.589 aksjer, og har kontroll over enda flere.