Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Unisys fikk Gardermoen-jobb

OSLO: Det nystartede flyselskapet Color Air som skal ha base på Gardermoen har valgt reservasjonsystemet AVOPS fra Unisys. Systemet skal være tilgjengelig på Internett og via et Call Senter.

Passasjerene kan dermed foreta sine billettreservasjoner selv, og slipper mellomleddet og ventetiden som ofte følger med andre bestillingsformer, melder Unisys.

Klart 8. oktober
Color Air er første gang på vingene når den nye hovedflyplassen åpner på Gardemoen 8. oktober.

I konkurranse med de veletablerte og kjente selskapene satser Color Air på billige flyreiser med et enkelt og brukervennlig reservasjonssystem.

Unisys har tidligere levert reservasjonssystem til mange store flyselskaper. Både SAS, Braathens Safe, Finnair, Lufthansa og Air France er blant de selskapene som benytter billettreservasjonssystem fra Unisys i dag.

Unix-basert
AVOPS er et komplett reservasjons- og innsjekkingssystem som består av følgende moduler: Reservation Management, Revenue Management, Check-In og Airport Management, Passanger & Flight Inventory Management og Yield Management.

Reservasjonssystem benytter Unix og kjøres på to Unisys Aquanta QR/6 med hver 2 CPUs. Systemet er dublert for maksimal sikkerhet.

I tillegg benyttes en dedikert Internet server basert på en Unisys Aquanta HR. Antallet brukere hos Color Air vil i oppstarten være 75.