Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Privatiser Telia og Telenor

OSLO: Både Telias Lars Berg og Telenors Tormod Hermansen tok sterkt til orde for delprivatisering/privatisering av sine respektive selskaper på en presselunch i Oslo fredag. Tormod Hermansen (bildet) sa at det i realiteten bare er et tidsspørsmål når privatiseringen kommer.

Hermansen (glad)
– Jeg vil bli overrasket om ikke norske politikere gir sin tilslutning til en delprivatisering i nær framtid, sa Tormod Hermansen.

Lite logisk
Lars Berg poengterte det ulogiske i at den svenske staten skal styre et Telia som skal operere i et fullt deregulert og liberalisert marked.

Det er dermed ingen tvil om at både Berg og Hermansen nå legger adskillig prestisje i privatiserings-spørsmålet. Med en moderat valgseier i Sverige er saken «biff» der. Også norske politikere synes å være såpass på glid at vi ikke skal se bort ifra et positivt vedtak alt i år.

Kampklare, men høflige
Både Lars Berg og Tormod Hermansen kunne ikke ofte nok poengtere at de personlig ikke var bitre på hverandre fordi storfusjonen brøt sammen blant annet på grunn av uenighet om hvem av de to herrene som skulle lede et fusjonert selskap.

Samtidig er realiteten i det de sa full krig på alle markeder bortsett fra to mindre samarbeidsprosjekt (St.Petersburg). Nå vil de også slåss mot hverandre i Italia. Begge de to topplederne dempet sin skuffelse såpass mye at de unnlot å skjelle hverandre ut.

På alle spørsmål om en andre fusjonsrunde var de ikke til å misforstå: Telias og Telenors veier er garantert skilte i 2-3 år framover.

Karl XII
Illustrerende nok ble Karl XII et muntert tema på pressekonferansen. Hermansen ble nemlig advart av Telecom Finlands leder under fusjonsprosessen: – Husk Karl XII!

Neste år dresser både Hermansen og Berg seg opp til frierferd i Finland. Den finske lederens syn på svensker, skulle borge godt for Hermansen muligheter.

Stikkord: Mobil