Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny fusjonsrunde uaktuelt

OSLO: Telias konsernsjef Lars Berg og Telenors konsernsjef Tormod Hermansen (bildet) trykker nå på startknappene for storinvesteringer i hverandres bakgård. Begge utelukker definitivt en ny fusjonsrunde i «overskuelig framtid».

Hermansen/Berg(kaffe)
På en felles presselunch i Oslo fredag ettermiddag avviste begge toppsjefene definitivt at det kan komme en ny runde fusjonsforhandlinger – også om det skulle komme en moderat valgseier i Sverige.

Storinvesteringer
Begge selskapene trykker nå på knappene som betyr storinvesteringer fra Telias side i Norge og fra Telenors side i Sverige.

På vårt spørsmål om Hermansen føler seg sikker på at de tre partene i Telenordia vil enes om å bygge et fjerde mobilnett i Sverige til 4 milliarder kroner inkludert markedsføring svarte Hermansen.

Nytt mobilnett
– Det vil bli bygd et DCS-1800 mobilnett i Sverige uansett om vi blir enige om å satse den veien i Telenordia eller ikke. I et fjerde mobilnett i Sverige vil Telenor være en av partnerene, sa Hermansen.

Konkret betyr dette at selv om TeleDanmark (Ameritech), BT og Telenor ikke blir enige om at Telenordia skal bygge et slikt nett, er Telenor fast bestemt på likevel å realisere et DCS-1800-nett i Sverige.

Hvem den eller de andre mulige partnerene er, vil ikke Hermansen ut med, men bekrefter på vårt spørsmål at han synes Europolitan er et interessant selskap.

Nå kommer Telia
– Nå trykker vi på knappen for å bygge et DCS-1800-nett Norge. Siktemålet er å åpne et interskandinavisk nett som omfatter fire land innen utgangen av 1999, sa Telias Lars Berg.
– Også vi satser på et integrert interskandinavisk mobilnett, sa Tormod Hermansen.

I denne vitale kampen på det nordiske markedet ligger i øyeblikket Telia et solid hestehode foran. For Telenor er samarbeidet med TeleDanmark helt vitalt for å realisere visjonen.

Stikkord: Mobil