Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom starter priskrig igjen

OSLO: Nå er priskrigen på mobiltelefoner i gang igjen. Men foreløpig er NetCom alene om å senke prisene foran påsken, hevder informasjonsdirektør Per Bjørkum (bildet).

Arkiv
Tidene er ikke over da en kan få kjøpt seg billige mobiltelefoner. Torsdag startet NetComs forhandlerkjede Klart Svar sin påskekampanje. Mandag følger Elkjøp opp, opplyser informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom.

– Foreløpig ser det ut til at vi for første gang er alene om å kjøre ut med en påskekampanje, sier Bjørkum til internettavisa Telecom.

Øker provisjonen
NetCom øker nemlig provisjonen til forhandlere som selgerm mobiltelefoner med deres abonnement. For det billigste abonnementet øker provisjon med 250 kroner til 1.000 kroner. For de andre abonnementstypene øker provisjonen med hele 650 kroner til 1.400 kroner.

Det er dette beløpet mobiltelefonforhandlerne kan benytte til å subsidiere utsalgsprisene.

Fra 99 kroner
– Forbrukerne kan nå oppleve tilbud helt ned i 99 kroner per mobiltelefon, sier Bjørkum.

Men informasjonsdirektøren sier at vi som kjøpere ikke kan forvente subsidier lengre på 1995-nivå, da provisjonen var helt oppe i 3.500 kroner og mobiltelefoner ble solgt for 1 kroner stykket.

Billigere uansett
Informasjonsdirektøren hevder at mobiltelefonene uansett vil bli billigere:

– Det er billigere nå enn bare for et par år siden å produsere mobiltelefoner. I tillegg er det større konkurranse mellom produsenter som Nokia, Ericsson og Motorola. I tillegg har vi for vår forhandlerkjede Klart Svar oppnådd større rabatter.

Trapper ned
For i takt med at kundegrunnlaget etableres vil provisjonene til forhandlerne trappes ned.

Samtaleprisene skal overta som konkurransearena. Men NetCom forteller at de fortsatt vil vurdere økte provisjoner og dermed billigere telefoner i kampanjeperioder som påske, vår/sommer og før jul.

Hvor mye NetCom regner med på å selge gjennom sin påskekampanje vil ikke Bjørkum avsløre av hensyn til Oslo Børs hvor selskapet er notert.
Stikkord: Mobil