Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Krever år 2000-garanti

BERGEN: IT-avdelingen i Bergen kommune krever nå skriftlig garanti fra dataleverandørene for deres programvare kan håndtere overgangen til år 2000. Totalt krever kommunen garantier for at et 50-talls sentrale datasystemer vil fungere som de skal også etter årtusenskiftet.

Hittil er det visstnok få – om noen- leverandører som har vært villig til å gi en slik garanti, melder Bergens Tidende.

– Vi er spent på hvilke svar vi får på garantikravet vårt for de systemene vi har kjøpt med service- og vedlikeholdsavtaler. At vi stiller kravet, gjør at vi i hvert fall vil få klarlagt status på disse programmene, sier IT-sjef Janicke Runshaug Foss til internettavisa Telecom.

Liten optimisme
Spesialister på år 2000-problemet gir Bergen kommune liten grunn til optimisme. Erfaringsvis kvier systemleverandørene seg for å gi garanti for sine produkter.

Normalt vil de ikke strekke seg lenger enn å anbefale de utgavene av systemet som de selv regner som best egnet til å takle tusenårsskiftet.