Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TV1000 ikke redd hackerne

STOCKHOLM: Direktør Peder Ramel i ViaSat som eier TV1000, ble ikke overdrevent opprørt da internettavisa Telecom forteller at hackerorganisasjonen KeyBlitz har knekt administrasjonskoden til TV1000. Ramel sier imidlertid at pirater generelt sett er et stort problem for bransjen.

– Organisasjoner som KeyBlitz er naturligvis ganske irriterende, men at jeg oppfatter ikke organisasjonen som noen alvorlig trussel mot ViaSat’s forretningsvirksomhet, sier Ramel til internettavisa Telecom.

”Kick” for teknofreaker
– Jeg kan godt forstå at unge teknofreaker får seg et ”kick” av å bryte kodene våre, men for folk flest er det ganske uholdbart å bruke piratkort når dette innebærer at de ofte og i lange perioder, bare får opp svarte skjermer når de skrur over på de filmkanaler de er interessert i, sier Direktør Ramel.

På jordet
– En annen sak er at KeyBlitz-piratene gjerne taler om administrasjonskodene som noe enestående som vil bety at vi som operatør må bytte ut alle kortene hos kundene våre, men her er KeyBlitz helt ute på jordet.

– Jeg tror at det nå er tredje gangen at KeyBlitz sier til oss at vi må bytte ut kortene, men vi har hittil ikke byttet ut noen kort på grunnav dem. Sist gang vi gjorde en omkoding på et nytt sett tok det hackerne hele 27 dager å knekke de nye kodene våre, avslutter Ramel.