Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor Bedrift med tap

OSLO: Telenor Bedrift og adm. direktør Jan Fredrik Baksaas (bildet) hadde et tap på hele 188 millioner kroner før skatt i 1997. Nå må selskapet snart foreta flere omstruktureringer, krever konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor.

Baksaas, Jan Fredrik
Telenor Bedrift er den forretningsenheten i konsernet som har størst driftsinntekter – hele 9,96 milliarder kroner i fjor. Men resultatet før skatt er nedslående: et minus på 188 millioner kroner.

Må omstrukturere
– Resultatet er lite tilfredstillende. Det er gjort avsetninger til omstruktureringer av Telenor Bedrift på 70 millioner kroner, sa konserndirektør Tormod Hermansen på pressekonferansen der årsresultatet ble presentert.

På spørsmål fra internettavisa Telecom presiserte Hermansen at her var det ikke snakk om bare en, men flere omstruktureringer.

Konserndirektøren kom imidlertid ikke inn på hvilke omstruktureringer dette kom til å bli.

Slanker staben
En urolig tid med lederavganger og omstillinger er med dette årsresultatet ikke over ennå. Siden i fjor høst har de ansatte i Telenor Bedrift vært kjent med at 600 stillinger skal slankes bort i løpet av en treårsperiode – som følge av naturlig avgang. Om denne slankeprosessen nå forseres sies det intet om.

Fra 1. mars i år ble 1.300 ansatte overført til Telenor Service og Installasjon. De 3.800 ansatte som er igjen i Telenor Bedrift må nå belage seg på flere omstruktureringer.

Minus i to av tre
To av tre divisjoner innen Telenor Bedrift går i minus. Bare divisjon for ”Kommunikasjon og utstyr” går i pluss. ”IT-service” sliter i følge Hermansen med effektiviseringsproblemer.

Minus i programvaredivisjonen skal skyldes utgiftsførte investeringer i nye programvareprodukter, blant annet for bank- og kommunesektorene.

– Det et imidlertid investeringer som er avgjørende for fremtidig lønnsomhet, hevdet konserndirektør Hermansen.