Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PCTVnet ikke for Telenor

TELEGRAM: Telenor Nextel valgte den amerikanske TV-nettboksen Teknema foran den norske til PCTVnet. Telenor begrunner valget særlig i pris, men også i teknologi og ytelse.

– De får mene hva de vil om vår boks. Vi er etablert i markedet, så vi får se hva de kommer med. Teknema har ikke overbevst det svenske markedet, sier markedsdirektør Morten Rynning i PCTVnet til Dagens Næringsliv.

40.000 bokser
I følge den norske importøren av Teknema, Dennis Bergstrøm, regner de med å selge 10.000 bokser før ferien og om lag 30.000 bokser til i løpet av høsten. Til sammenligning kan det nevnes at PCTVnet til nå bare har solgt mellom 1.000 og 2.000 TV-nettbokser i Norge og Sverige.

Subsidier
Teknema-boksen vil trolig koste om lag 2.000 kroner i butikken – der Telenor subsidierer med om lag 1.000 kroner for de som binder seg til et års Internett-abonnement. PCTVnets boks ”HomePilot” koster om lag 4.000 kroner.

Flere aktuelt
Telenor Nextel vil imidlertid vurdere å utvide med en eller to TV-nettbokser til før sommeren. Da må i så fall PCTVnet konkurrere med om lag 25 andre produsenter av Internett-bokser for TV.