Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft blir julenisse i april

OSLO: Når det topprangerte Outlook 98 kommer på tampen av måneden, vil Microsoft gi den bort gratis på sin nettside i tre måneder framover.

Outlook98
Under Internet World ’98-messa onsdag offentliggjorde Microsoft sine planer for den nye Outlook-versjonen.

Da dette «Time Manager-programmet» debuterte som en del av Office 97, syntes mange at Outlook 97 var tungvint i bruk. Lettversjonen Outlook Express, som senere dukket opp som en integrert del av Internet Explorer, var mer vellykket.

Julenisse i april
Outlook 98 legges ut på Microsofts nettside i slutten av mars. Microsoft vil gi det bort gratis de første tre månedene, i stedet for å tilby en testversjon som senere må betales.

Programvaregiganten håper selvfølgelig å omvende brukere av Eudora Pro, Netscape Messenger og Lotus cc:Mail, til sitt eget program. Microsoft har hatt stor julenisse-suksess med Internet Explorer.

Støtter alle nye standarder
Outlook 98 integreres med Office 97, Exchange Server og Internet Explorer 4.0, og støtter en rekke nye standarder, som IMAP4, LDAP og S/MIME, kalenderstandardene iCal og vCal, som brukes til å avtale møter via Internett, og visittkortstandarden vCard.

Outlook 98 er raskere enn tidligere versjoner og inneholder nye søkeverktøy og synkroniseringsfunksjoner.

Topprangert av Cnet
Den amerikanske nettavisen Cnet testet nylig de seks databaserte «Time Managerne» Eudora Planner, GoldMine, Lotus Organizer 97 GS, Outlook 98, SideKick 98 og Netscape Calendar.

Outlook 98-betaen fikk høyest score, men må brukes sammen med Internet Explorer. For Netscape-brukere, er Sidekick 98 best. Det er også et enklere verktøy.