Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hacket TV1000 kode

STOCHOLM: Hackerorganisasjonen KeyBlitz opplyser at de på 13 dager har klart å knekke første del av administrasjonsnøkkelen til TV1000. Dette kan bety at TV1000 blir nødt til å bytte ut alle sine satellittkort for å forhindre at kort med piratkoder skal oversvømme markedet.

– At vi har klart å knekke første del av TV1000s administrasjonskode bør være spesielt interessant for alle som har fortalt oss at et angrep mot administrasjonsnøkler er bortkastet tid. Dette beviser at vi hele tiden har vært på rett vei, opplyses det fra sentralt hold i hackerorganisasjonen the KeyBlitz Projekt.

Trussel mot betalTV-stasjoner
Kodenøkkelen som nå er funnet representerer bare 00 nøkkelen. Dette betyr at det bare er den første av totalt 9 nøkkeler som må finnes før de kan kalkulerer TV100s fremtidige operasjonsnøkkeler.

Allikevel har hackerorganisasjonen KeyBlitz med dette bevist at de både har vilje, administrasjonsevne og kapasitet til å fullføre sine foresetter om å brekke administrasjonskoder. KeyBlitz som organisasjon utgjør dermed en meget alvorlig trussel mot satellitt baserte betalTV-stasjoner som TV1000 og Canal+.

De-koding på beta stadiet
De som kjenner til dette KeyBlitz-prosjektet vet at ”arbeidet” med TV1000’s administrasjonsnøkler, bare var kommet til et lukket beta-stadium da første del av koden ble knekket. Bare en enslig testmaskin som var så langt satt på søket etter TV1000 nøklene. Selve beta-testen skulle etter planen gå over hele 52 dager, og deretter skulle et større søk administreres og igangsettes av KeyBlitz.

Men etter at beta-søket bare hadde pågått i 13 dager, kunne organisasjonen rapportere at første del av kodenøkkelen var funnet.

«Enkelt» utstyr
KeyBlitz opplyser at de har testet og verifisert at de har funnet de korrekte administrasjonsnøklene. Søkemaskinen som ble brukt var en helt vanlig P233/MMX PC som søkte med en hastighet av 16,2 milliarder nøkler i sekundet, og programmet var KeyBlitz’ egen DOS Client programvare.

Bare 25.3 prosent av effektiv nøkkelplass var gjennomsøkt da administrasjonsnøklene ble funnet.