Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telecom Finland til børs

OSLO: Finske Post og Tele viser et rekordresultat på nærmere 3,5 milliarder kroner for 1997 – siste året før virksomhetene splittes i to enheter. Til sommeren skilles de to virksomhetene i PT Finland, og det forberedes en delprivatisering og en børsnotering av Telecom Finland.

Telecom Finland omsatte i fjor for litt over 11 milliarder kroner, og resultatet ble på 2,5 milliarder. Selskapet er den overlegent største mobiloperatøren med 1,6 millioner av de drøyt 2 millioner mobilabonnementene i landet.

Delprivatisering
Det er meningen at mellom 15 og 20 prosent av virksomheten vil bli lagt ut for salg, noe som forventes å gi mellom 3 og 6 milliarder kroner i inntekt. Deretter skal Telecom Finland noteres på Helsingforsbørsen.

Allianse
Post og Telesjefen Pekka Vennamo kommenterte sist uke spekulasjoner om at Telecom Finland søker en partner:

– Fremtidsvisjonen om tre til fem globale telegiganter er død. Nå gjelder det å fokusere på det man er best på, og finne en partner som best kan komplettere bildet. I dagens konkurransesituasjon er det ikke nok å bare tenke størrelse på selskapene, mener Pekka Vennamo.