Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom bryter meglingsvedtak?

OSLO: NetCom bryter mandagens vedtak fra Post- og teletilsynet når selskapet går ut med offentlige uttaleser om det samme vedtaket. Dette hevder Telenors konserndirektør Magnus Dokset (bildet),som mener det vil være overtramp fra NetCom å arrangere pressekonferanse tirsdag formiddag.

Dokset, Magnus
– Det er en del av meglingsavtalen mellom NetCom, Post- og Telestyrelsen og Telenor at vi ikke skal uttale oss om saken i meglingsperioden. Derfor er jeg meget overrasket over at NetCom har gått ut med meldinger om det som foregår, sier konserndirektør Magnus Dokset i Telenor til internettavisa Telecom.

Dokset er ansvarlig for samtrafikkforhandlingene i Telenor.

– Jeg kan følgelig heller ikke uttale meg om saken,siden dette er en del av tilsynets vedtak i går, forøvrig det samme vedtaket hvor det ble fastslått at NetCom skal ha tilgang til fastnettet inntil meklingen er avsluttet, sier konserndirektøren.

– Men NetCom har tillyst pressekonferanse om denne saken klokka 1100 i dag?

– Jeg ville være meget overrasket om den pressekonferansen faktisk blir avholdt, sier Dokset.Tirsdag formiddag er det umulig å få kommentarer på ansvarlig hold hos NetCom, siden de faktisk er i ferd med å forberede pressekonferansen.

– Det er imidlertid stor avstand mellom partene da meglingen ble satt i gang?

– Vi kan si det på den måten at det er mye å gå på når det gjelder prisene for mobilterminerte samtaler hos NetCom, noe du selv sikkert kan fastslå ved å se på de prisene som NetCom operer med overfor forbruker, sier Dokset.

– NetCom har meldt Telenor til ESA-domstolen. Har dette noen sammenheng med de andre sakene?

– Ja, det dreier seg om samme saksforhold, sier en meget ordknapp Magnus Dokset i Telenor.
Stikkord: Mobil