Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT passordet til Norge

TELEGRAM: Utlendingsloven vil bli endret slik at det blir lettere for personer med datautdanning å få oppholdstillatelse i Norge. Nærings- og handelsdepartementets ferske IT-plan foreslår endringer som gjør det lettere for utlendinger med datakompetanse å få arbeids og oppholdstillatelse i landet.

Både bedrifter i IT-bransjen og forsker- og utdanningsmiljøene ønsker en slik mulighet velkommen.

Kompetanse
– Meningen med forslaget er at innvandrere skal demme opp for den store mangelen på IT-kyndige i Norge, sa Monica Rolfsen, politisk rådgiver for næringsminister Lars Sponheim da hun presenterte IT-planen «Norge – en utkant i forkant» for representanter fra næringsliv og utdanning i Trøndelag.

Ut av landet
Både Sintef og NTNU har slitt med at utenlandske fagfolk blir sendt ut av landet, melder Adresseavisen.

Det er ikke mange ukene siden en brasiliansk spesialist fikk avslag på arbeidstillatelsen sin av Utlendingsdirektoratet (UDI).

Sintef protesterte mot denne avgjørelsen.