Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internett bare en motesak?

TELEGRAM: Internett er bare en forbigående mote, mener den svenske kommunikasjonsministeren Ines Usman. Men Sverige er stadig den nasjonen i Europa som bruker forholdsmessig mest på IT.

Sverige er det landet som bruker mest av sitt bruto nasjonalprodukt på informasjonsteknologi, etter USA. Dette gjelder både investeringer og drift, i følge UBS Global Research.

Stor virksomhet hos söta bror
– At Sverige ligger meget godt til i internasjonell IT-sammenheng er ingen stor nyhet for den som følger bransjen. Det er jo lett å notere seg hvor stor – uproporsjonelt stor virksomhet som de internasjonale dataforetakene har i landet, melder Affärsvärlden.

– Med tanke på landets størrelse er det eksepsjonell mange entreprenørforetak som startes opp og vokser seg til. Når det gjelder Internettutvikling er vi trolig ledende i Europa.

Livskraftig
– Statsminister Göran Perssons erklæring forrige uke om viktigheten av en livskraftig IT-sektor er et tegn i tiden. Og det finnes faktisk veldig mye som statsministeren kan tale seg varm om i den svenske IT-bransjen, selv om ingen kan påstå at dette er den svenske regjeringens fortjeneste, heter det i det svenske næringstidsskriftet.