Pfeiffer, Eckhard

Annonse


Compaq er i trøbbel

Pfeiffer, EckhardCompaqs omsetning for årets første kvartal vil sannsynligvis ligge på 36 milliarder kroner, eller akkurat det samme som i første kvartal i 1996.

Første kvartal ligger 34 prosent under fjerde kvartal i 1997, mens omsetningen for et år siden bare lå 16 prosent under foregående kvartal. Salgssvikten reduserer verdien av Compaqs aksjer, og gjør Digital-kjøpet mye dyrere enn antatt.

Vil likne Dell
Siste uke meldte både Intel og Motorola lavere salg enn ventet. Compaqs styreformann Eckhard Pfeiffer sier at Compaq planlegger ytterligere priskutt for å kvitte seg med sine overskuddslagre, og snarest vil iverksette sitt bygg-etter-bestilling-program.

Compaq vil bli mer lik Dell, og redusere lagerholdet fra seks til tre uker.

Annonse


PC-kjøp utsettes
PC-produsentenes hyppige priskutt i 1997 har fått både bedrifter og privatpersoner til å utsette sine PC-kjøp i påvente av enda lavere priser.

Mange storbedrifter bruker pengene på å løse år 2000-problematikken, og venter dessuten på Windows NT 5.0 som skal komme på tampen av året. I tillegg har de økonomiske problemene i Asia hatt katastrofale følger for PC-omsetningen.

Lavere vekst
International Data Corporation (IDC) tror at veksten i det amerikanske og internasjonale PC-markedet henholdsvis vil synke fra 19 og 15,2 prosent i fjor til 15 og 13 prosent i år.

Det er etterspørselen i USA og Asia som svikter, mens salgsutviklingen i Europa og Latin-Amerika fortsatt er positiv.

Annonse