Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Acend med stemme og VPN

OSLO: I løpet av mars kommer Ascend Communications til å oppgradere sitt tilbud til Internett-leverandører med modeller som støtter verdiøkende tjenester som stemme (IP-telenfoni) og virtuelle, private nett (VPN).

Kampen mellom leverandører av såkalte aksess-konsentratorer skjerper seg.

Aksess-konsentratorer er enhetene som gjør det enklere for Internett-leverandører å ta i mot store mengder innkommende samtaler, via modem eller ISDN, på minst mulig plass.

Max6000
Mange har valgt Cisco, og 3Com har hatt stor suksess med sin Total Control-familie. Nå skal Ascend slå tilbake, når Max 6000 etterfølger Max 4000.

Amerikanske Infoworld hevder at Max 6000 vil komme med mer minne- og prosessorkapasitet, for å kunne takle enda flere samtidige forbindelser, samt VPN-funksjonene.

Man vil blant annet få to ekstraprosessorer som vil frigjøre hovedprosessoren fra mesteparten av komprimerings- og krypteringsjobben som er nødvendig i virtuelle, private nett. En annen modul vil ta seg av stemme og IP-telefoni.

Ekstraprosessor
Ascend har hittil hatt problemer med prosessorkapasiteten. Blant annet var Max 4004 ikke i stand til å takle alle de 96 samtidige forbindelsene som den egentlig skulle kunne ta seg av.

Bruken av ekstraprosessorer og nye moduler i den nye modellen skal eliminere disse problemene. Dessuten kommer Ascend til å flytte en rekke funksjoner fra sine toppmodeller, så som ATM-svitsjen ASX-1000, over til de nye produktene.

Pris – ytelse
I bransjen er det mange som mener at Ascend fremdeles har den beste teknologien, til tross for konkurransen fra produkter som Ciscos AS5200 eller 3Coms Total Control-familie.

Forholdet mellom pris og ytelse har imidlertid ikke vært tilfredsstillende. Nå ønsker åpenbart Ascend å gjøre noe med dette.