Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor Bedrift sliter

OSLO: Telenor Bedrift sliter både på det organisatoriske og det økonomiske plan. Ledere slutter og ansatte flyttes. Overskuddet uteblir. Men ryddesjauen, ledet av Jon Fredik Baksaas (bildet) er i gang.

Baksaas, Jan Fredrik
Norges største databedrift kvitter seg nå med 1300 ansatte ved å flytte dem over til Telenor Installasjon. I tillegg er det varslet en naturlig avgang på 600 personer i løpet av en treårsperiode.

Rydder
Før årsskiftet satte Telenor inn tungvektere for å rydde opp i Telenor Bedrift. Visekonsernsjef Jon Fredrik Baksaas, som også ble administrerende direktør i Telenor Bedrift, var pekt ut til å gjøre jobben. Med på laget hadde han ryddegutten Terje Christoffersen – med bakgrunn fra ryddesjauen i Hewlett-Packard Sverige.

I endring
Terje Christoffersen slutter nå for å bli administrerende direktør i NetCom. Divisjon for ”Kommunikasjon og utstyr” må dermed finne en ny leder. Og når 1300 ansatte flyttes til Telenor Service og Installasjon – hovedsakelig fra Divisjon IT-service, må to av tre divisjoner på ny finne sin form.

Reduserer antall ansatte
I tillegg skal det i Telenor Bedrift skje en reduksjon med 600 ansatte over tre år. Det siste vil også måtte berøre den tredje og siste divisjonen: ”Programvare”. I fjor kvittet man seg blant annet med programvaremerket ”ErgoSoft”, som ble solgt tilbake til ØkonomiData.

Men midt i all denne uroen kan det se ut til at Telenor Bedrift på sikt kan lande på begge beina. Et selskap som er 25 prosent mindre kan være lettere å håndtere. Det vil samtidig gi Bedrift bedre muligheter til å fokusere på sine kjerneområder og ikke bli for spredt i sin virksomhet.

Ikke godt
Store investeringer belastet regnskapet til Telenor Bedrift i 1997, og vil fortsatt gjøre det i 1998. Resultatet for hele 1997 er ennå ikke kjent, men etter 3. kvartal hadde selskapet et resultat på 10 millioner i minus. Dette til tross for en omsetningsøkning i perioden på 700 millioner kroner. Selskapet har selv signalisert at resultatene ikke blir særlig bedre i 1998.

Hvor mye bedre resultatet vil bli er også avhengig av at selskapet får en fast og stabil styring. Selskapet gjennomgår nå utskiftninger i ledelsen for tredje gang på ett år, og organisasjonen er under stadig omstrukturering.
Stikkord: Mobil