Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Samtrafikk til mekling

OSLO: Samtrafikkforhandlingene mellom NetCom og Telenor er avbrutt. Nå har Post- og Teletilsynet 3 måneder på seg til mekling. – Telenor gjør sitt ytterste for å stoppe konkurrentene, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum (bildet) i NetCom.

Arkiv
Det var Telenors forhandlingsleder Magnus Dokset som avbrøt forhandlingene og i stedet sendte hele saken til Post- og Teletilsynet, som i følge den nye teleloven er meklingsinstans når det ikke er mulig å forhandle seg frem til samtrafikkavtale på normal vis.

Festtaler
– Dette er enda et eksempel på at Telenor snakker pent om konkurranse i festtalene, men gjør sitt ytterste for å stoppe konkurrentene når man kommer tilbake til hverdagen, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom til Dagens Telecom.

Forhandlingene mellom Telenor og NetCom har foregått lenge – og det har også lenge vært klart at de to selskapene er klart uenige om innholdet i avtalen. Dette gjelder blant annet diskusjonen om mobilterminerte samtaler fra fastnettet. Her hevder NetCom at man fortsatt skal basere seg på den gamle avtalen, fra dengang NetCom kun hadde anledning til å jobbe med mobiltelefoni. Telenor mener derimot at alle samtrafikk-områder skal behandles på nytt. Nå går den gamle samtrafikkavtalen fra 1993 mellom NetCom og Telenor ut den 8. mars, så det er uansett behov for å forhandle seg frem til en ny.

Tre måneder
Mens partene venter på mekling kan NetCom fortsatt opprettholde sitt tidligere tilbud i henhold til den gamle avtalen. Men det kan altså ta tre måneder før meklingen er avgjort. I mellomtiden er NetCom forhindret fra å komme med nye tilbud, inkludert prefiks-tjenester, til sine kunder. Egentlig hadde selskapet planlagt å introdusere de nye tjenestene i bedrifts- og privatmarkedet før påske.
Stikkord: Mobil