Annonse


Oppskriften for år 2000

– Fortsatt er det mulig å identifisere år 2000-problemene og få gjort noe med dem, sier generalsekretær Per Morten Hoff i Kontor og Datateknisk landsforening (KDL).

Tar problemet på alvor
KDL råder bedrifter som kan bli rammet av problemet om snarest å begynne å kartlegge situasjonen. Det er her Standardiseringsforbundets hefte kommer inn. Det retter seg primært til den dataansvarlige og beskriver hvilke 2000-problemer som kan finnes i datasystemene, og hvilke tiltak som kan tas for å bote på dem.

Heftet bygger på den britiske søsterorganisasjonens oppskriftsbok “Managing year 2000 Conformity”, melder nyhetsbyrået News Wire.

Stor etterspørsel
Markedssjef Jørn Bjerknæs i Nordic Software Partner as, har hatt meget stor pågang angående 2000 problemene.

Annonse


– Vi mener at det fortsatt finnes ledig kapasitet hos datafirmaer for å kvalitetssikre og teste datasystemer. Det viktigste er at den enkelte IT-ansvarlig innser at dette er et problem som meget vel kan ramme deres bedrift, og at de må gjøre noe med det nå, sier Bjerknæs.

Dette er år 2000-problemet
Problemet kommer fra snarveiene som systemutviklerne av dataprogrammer pleide å ta. For å spare minneplass forkortet de årstall til to tall, slik at 1999 ble 99. Uheldigvis kommer datamaskinene til å lese år 2000 som år 00, og det kan føre til datakollaps ved årtusenskiftet.

Analyseselskapet Gartner Group anslår at norsk næringsliv må bruke 60 milliarder kroner for å hindre et datakollaps.

Annonse