Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nera frigjør 40 mill.

BERGEN: Teknologiselskapet Nera selger sin avdeling for kraftverkskommunikasjon til det bergenske selskapet Teamcom. – Salget vil bedre Neras lønnsomhet fordi det tillater oss å fokusere på våre kjerneaktiviteter, sier informasjonssjef Helge Skaar i Nera.

Salget fører til at det blir opprette et nytt selskap, som vil få navnet Teamcom AS. Det nye selskapet vil satse på salg og videreutvikling av produkter for telekommunikasjon over kraftlinjer, samt salg av telekommunikasjonsutstyr overfor kraftselskaper over hele verden.

Partene er enig om å holde salgssummen hemmelig. Nera vil imidlertid få 18 prosent eierandel i det nye selskapet.

Frigjør kapital
Nera solgte i fjor løsninger for kraftverkskommunikasjon for 100 millioner kroner. Enheten hadde et underskudd på 12 millioner kroner.

Salget innebærer at Nera får frigjort 40 millioner kroner, sammenlignet med selskapets balanse ved siste årsskifte.

150 millioner
Teamcom AS forventes å få en omsetning på 150 millioner kroner i år. En del av inntektene vil skrive seg fra en distribusjonsavtale selskapet har inngått med Nera om salg av radiolinjeprodukter til kraftsektoren.

– Det ligger et stort framtidig forretningspotensiale i telekommunikasjon på kraftlinjer. Forskning og utvikling på området tilsier at kraftlinjene vil bli en ny, viktig overføringsvei for telesignaler, sier adm. direktør Geir Nilsen i Teamcom.

Stikkord: Mobil