Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bestillingstyverier ved NTNU

TELEGRAM: Datautstyr for flere hundre tusen kroner stjeles hvert år fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Ofte dreier det seg om bestillingstyverier og industrispionasje.

Ofte er det bare harddisken som blir stjålet, mens skjermen blir stående igjen. Dette fordi tyvene er ute etter innholdet. I følge Adresseavisen sies det fra sikkert hold at mange av datatyveriene bærer preg av å være målrettet og bestemt.

Spionasje
Datautstyr er svært ettertraktet, og ikke alle tar det så nøye om selger kan vise kvitteringer. Likevel er det mer sjeldent at tyvene tar seg tid til å plukke ut deler fra maskinene. I følge NTB skal antallet tyverier ved NTNU ha økt de senere årene.

NTNU ønsker ikke å kommentere saken, men i følge Adresseavisen blir det antatt at tyvene arbeider for oppdragsgivere som vil ha tilgang til kunnskap i NTNU-miljøet.