Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Wang og Olivetti går sammen

OSLO: – Sammenslåingen av Wang og Olivetti innebærer at vi kan tilby våre kunder i Norge et bredere spekter av nettverksløsninger, utvidet kompetanse og nye tjenester, sier Jens Klefstad i Olsy Norge.

Wang og Olivetti vil etter avtalen om å danne et selskap innenfor nettverksløsninger og IT-servicetjenester bli videreført som Wang Global. Virksomheten vil bestå av Olsy-selskaper i 42 land og Wangs virksomheter i 130 land.

Ingen store endringer
– Ettersom Wang ikke har et eget selskap i Norge, vil sammenslåingen globalt ikke medføre organisatoriske endringer for virksomheten i Norge, sier Klefstad.

Virksomheten i Norge består av Olsy Norge og nettverksselskapet UMI, et datterselskap med kontor i Tønsberg. Samlet har Olsy 125 medarbeidere i Norge. Ifølge Jens Klefstad vil virksomheten i Norge fortsatt fungere som to selskaper.

Allianser
Nye løsninger og tjenester vil i stor grad bygge på strategiske allianser med Microsoft og Cisco.

– Sertifisering av personell innenfor disse plattformene vil være en betydelig satsing for selskapet, og vi jobber i følge en 2-års plan for å øke antall sertifiseringer betraktelig, sier Klefstad.

Fakta:
Olivetti Group er et industrielt og finansielt holdingselskap med datterselskaper og assosierte selskaper verden over. Gruppen opererer innen to sektorer: telekommunikasjon og informasjonsteknologi.

Olsy er et selskap i Olivetti Group som er spesialisert innenfor IT-løsninger og servicetjenester. Olsy bidrar med over 60 prosent av gruppens samlede omsetning.

Wang er en verdensomspennende leverandør av nettverksløninger og dekstop integrasjons-tjenester og service.