Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Toshiba størst på bærbare

OSLO: I følge analysebyrået DMR var Toshiba største leverandør av bærbar PC i Norge i 1997, med 17.635 solgte enheter. Like bak kom Compaq, etterfulgt av IBM.

Det var meget close race i kampen om å bli størst på bærbar PC i Norge i fjor. Avstanden mellom Toshiba og Compaq var i følge DMRs tall kun 245 enheter.

Med sine 17.635 enheter og markedsandel på 29,1 prosent klarte Toshiba såvidt å komme seg foran Compaq, som med 17.390 fikk en markedsandel på 28,7 prosent. IBM kom på en 3. plass med 8.682 solgte enheter, en tilbakegang på 9,4 prosent i forhold til 1996

Tilfreds
Direktør Bjørn Markussen i Toshiba PC Norge er tifreds med resultatet.

– 1997 ble et meget bra år for oss. Faktisk kunne vi ha solgt enda mer, men vi har hatt en så stor etterspørsel at vi til tider har hatt problemer med å kunne levere nok maskiner, hevder Markussen, som åpenbart satser på en positiv utvikling også i år:

– Vi tror veksten i det bærbare markedet vil fortsette i 1998. Kravene til fleksibilitet og mobilitet bare orsterkes og data-brukerne etterhvert har etterhvert lært at de klarer seg med kun en bærbar maskin. Vårt mål er så avgjort å trygge førsteplassen i dette segmentet også i 1998, sier han.