Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Alcatel og NTNU i tospann

TELEGRAM: Alcatel og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) har undertegnet en samarbeidsavtale innen fagområdene telekommunikasjon og energiteknikk. Rektor Emil Spjøtvoll fra NTNU og Ingvild Myre i Alcatel (bildet) signerte den spesielle samarbeidsavtalen.

Myhre/Spjøtvold
Bak avtalen står Alcatel Telecom Norway og Alcatel Kabel Norge.

– Samarbeidet gir osse bedre muligheter for å identifisere sentrale industrielle problemstillinger, sier adm. direktør Ingvild Myhre i Alcatel Telecom.


Ingvild Myhre er selv utdannet sivilingeniør fra skolen, og er bekymret for sviktende rekruttering til sivilingeniør-yrket. Myhre ønsker et sterkere offentlig og privat engasjement, og mener at samarbeidsavtalen er et skritt i riktig retning.

– En betydelig del av vår verdiskaping er generert av sivilingeniører fra NTNU, sier Myhre.

NTNU ønsker å kunne gi utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå i et samarbeid med næringslivet. Målet er å bygge opp kompetanse som kommer norsk næringsliv til gode.

– Norge må satse på forsknings- og utdanningsområder hvor vi har tunge industrielle miljøer, sier professor Per Kristian Larsen ved NTNU.

NTNU og Alcatel skal opprette et felles forum som skal møtes minst to ganger i året. Forumet skal lede utviklingen av samarbeidet, og er ment å være en vikti møteplass for å hente nye impulser fra både udanning, forskning og industri.