Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svakere for Maritech

BERGEN: Det nordmørske programvarehuset Maritech Systems hadde et svakere år i fjor enn i 1996. Fusjoner i fiskeindustrien førte til skjerpet konkurranse for selskapet, som lever av å levere programvare bokstavelig talt på kaikanten.

Hovedproduktet til Maritech Systemes er bransjeløsningen Anabas. Den høyteknologiske hjørnesteinsbedriften i Averøy nådde i fjor en omsetning på 64 millioner kroner, en nedgang på 11 prosent sammenlignet med rekordåret 1996.

Resultatet før skatt ble på 3,8 millioner kroner. Året før var resultatet 5,3 millioner kroner.

Over på Windows
Adm. direktør Odd Einar Folland er bare sånn måtelig fornøyd med fjoråret:

– Resultatet er omtrent som forventet, tatt i betraktning at Maritech Systems er midt inne i en heftig utviklingsfase, og at vi har engasjert 22 personer i prosessen. Hele programvareplattformen vår for fiskeindustrien skal over på Windows. Samtidig arbeider vi med å utvikle en tilsvarende bransjeløsning for kjøttbransjen, sier Folland.

Satser på kjøtt
80 prosent av fjorårets omsetning skrev seg fra fiskeindustrien. Går det som Folland håper, vil selskapet om 3 – 4 år ha like store inntekter fra kjøttbransjen som fra fiskerinæringen.

Utviklingen av en bransjeløsning for kjøttindustrien skjer med støtte fra SND.

Anabas
Anabas er fellesnavnet på programvare utviklet av Maritech Systems. Navnet skjuler en rekke programmoduler som henvender seg til ulike sider ved fiskeindustriens datafangstbehov, like fra innveiing av fisk på kaikanten, til økonomisystem og salg.