Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Prøveprosjekt for ADSL

OSLO: Telenor Nett i samarbeid med Telia og Telenor Nextel starter nå et prøveprosjekt med bredbåndsaksess (ADSL). Telenor regner med kommersiell lansering av dette tilbudet i løpet av høsten.

I første omgang er det 10 Telenor-ansatte som skal teste ut teknologien. I mai utvides dette til å omfatte 40 kunder i Oslo sentrum. Dette tilbudet vil Telenor i hovedsak rette mot små- og mellomstore bedrifter. Aksesshastigheten blir 2 Mbit/s på datastrømmen inn til kunden og 640 kbit/s ut fra kunden.

ISDN-oppgradering
En rekke systemløsninger fra ulike leverandører vil bli testet ut. Telenor vil ikke nå si noe om prisen, men den vil ligge noe over ISDN. Telenors strategi er å oppgradere interesserte ISDN-kunder til ADSL.

Det er to kundebehov tilbudet vil rettes mot: Økt hastighet inn mot bedriftens lokallnett og Internett. Det er interessant å merke seg at Telenor Nett nå tar Telia med på et slikt prøveprosjekt.
Stikkord: Mobil