Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ingen løfter om studieplasser

OSLO: Næringsminister Lars Sponheim (bildet) ville på sin pressekonferanse onsdag ikke love mer penger til IT-studier, men gjentok intensjonen om 500 nye IT-studieplasser fra 1999. Han spilte ballen over til skolene og næringslivet.

Sponheim,Lars-1.(ITplan)
Sponheim sa på pressekonferansen at skolene selv burde prioritere IT-studiene ved lærestedene. I tillegg utfordret han næringslivet til å være kreative når det gjelder å skaffe seg IT-kompetanse..

Næringslivets oppgave
– Å få tak i IT-personell er ikke bare det offentliges ansvar men en oppgave for næringslivet. De bedrifter som ønsker å gi innvandrerungdom og annen IT-interessert ungdom utstyr og ressurser til å bli kvalifisert arbeidskraft kan regne med å få hjelp fra departementet. Kom til meg, sa Sponheim, som også anbefalte næringslivet å være aktive for å skaffe IT-kompetanse fra utlandet.

– Vi vil også bidra til å gjøre det enklere å ansette utenlandsk kompetanse i næringslivet, sa Sponheim.

I Lilletuns hage
Som næringsminister er det litt morsomt at noe av det viktigste for meg som næringsminister er å sørge for at statsråd Jon Lilletun får mer penger, sa næringsministeren.

Skattelette for PC-gaver til skolen
– Det er nyttigere å sitte på en to år gammel maskin i skolen, enn en regnestav. Vi arbeider med å se på om vi kan gi en skattefordel på et par-tre tusen kroner til bedrifter som gir PCer til skolen, sa Sponheim.