Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Funcom bak IT-video

OSLO: Regjeringen fikk hjelp av dataspillselskapet Funcom og administrerende direktør André Backen (bildet) til å lansere sin nye IT-plan.

Backen, Andre
Lars Sponheim tok i bruk en digital animasjon (video) for å illustrere hovedvisjonen med sin nye IT-plan. Videoen på knappe to minutter var utviklet av det norske selskapet Funcom – blant annet kjent for å ha levert dataspill til Walt Disney.

Positiv bruk
Vi synes det er veldig positivt at regjeringen viser evne til ikke bare prat om, men også å ta i bruk nye teknologi. For Funcom er dette selvsagt en hyggelig måte å få profilere seg på, sier adm. direktør André Backen.

Ideen om å lage en digital presentasjonsvideo ble unnfanget i regjeringens IT-forum, der Backen også er medlem. Produksjonen tok om lag 100 timer. Dermed kommer den to minutter lange videoen på en verdi av rundt 100.000 kroner.

Satser på det norske
Dermed har regjeringen kanskje startet med å oppfylle et av forslagene til tiltak i IT-planen, nemlig:

”Norskspråklig programutvikling og norskprodusert multimedia etableres som satsingsområde.”