Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Revolusjon for databaser?

OSLO: – For første gang på 20 år er det kommet en grunnleggende ny teknologi for databaser, mener adm. direktør Olaf Vethe (bildet) i Birdstep Technology. Nå er håpet at en eller flere av de store dataselskapene vil være interessert i et samarbeide.

Vetle, Olav
Birdstep-produktet IceBreaker presenteres nå som en sterk nyvinning innen administrasjon av databaser.

– CD-markedet passer utmerket som vår første utfordring. Teknologien forsvarer at vi kunne ha gått mye bredere ut i markedet, sier Vethe.

Lagres en gang
I følge Vethe er årsaken ganske enkelt at databaser organisert med IceBreaker er fri for plasskrevende indekser.

– Databasen tar ofte like mye plass som grunnlagsdataene. Den nye teknologien gjør det lettere å samle data på en enkelt CD og gir hurtigere søk, sier han

Satser på de store
– Markedet for datalagring antas å være verdt omlag 350 milliarder kroner, og det vokser med 20 prosent årlig, i følge Vethe.

Kundene Birdstep har pekt seg ut er Oracle, Sybase, Informix, Microsoft, Progress og IBM. Selskapet velger ikke å konkurrere direkte med de store konsernene, men håper på å få en liten klistrelapp på boksene som de store leverer programvaren i, hvor det skal stå “IceBreaker”.

Sparing
– Jeg kommer fra en verden hvor minne og bruk av Cpu var en kostbar ressurs, sier Olaf Vethe,

Han har over 20 års erfaringer med databaser. I ti av disse årene har han også jobbet med programmet IceBreaker. Et resonnement er at mindre program innebærer mindre vedlikehold, og at det vil bety innsparinger for store organisasjoner.