Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny hjørnestein i Bull

OSLO: Med en investering på over 600 millioner kroner er nettverksverktøyet ISM/Open Master dataselskapet Bulls hittil største enkeltsatsing. Dette er en av hjørnesteinene i vår produktportefølje, sier produktsjef Stein Hødnebø (bildet) i Bull.

Hødnebø, Stein
– For å posisjonere oss i markedet er det viktig at vi kan tilby et komplett verktøy som dekker alle oppgaver i forbindelse med administrasjon og overvåkning av nettverk, systemer og programvare i ett og samme produkt, sier Hødnebø.

Seks verktøy
Inn under produktparaplyen ISM/Open Master er det seks ulike verktøy som dekker hvert sitt område.

Access Master ivaretar sikkerhet og brukeradministrasjon, Operation Master overvåker systemene, PC Operation Master overvåker alle PCene, Trans Master overvåker nettverket og SQL Master håndterer databaser. I tillegg kommer TMN Master som overvåker telenettet.

TMN Master benyttes i dag av blant andre France Telecom.

Hjørnesten
Den nye versjonen av Open Master lanseres i mars og skal gjøre det mulig å kjøre verktøyet på NT-plattform. Den vil også ha Java- og Web-interface.

Open Master inneholder 60 ulike programvarer, og et stort antall brukere kan knyttes til nettverket.

– Gjennom vårt samarbeide med politiet er over 10.000 brukere knyttet til ett nettverk. Vi er også i gang med prosjekter hvor 85.000 brukere er knyttet til ett og samme nettverk, sier Hødnebø.

Sikkerhet
Gjennom løsningen Access Master ivaretas behovet for sikkerhet og brukeradministrasjon, blant annet ved hjelp av bruker- og passord, og smartkort med PIN-kode.

«Single sign on»-funksjonalitet sikrer at brukeren automatisk får tilgang til alle de systemene vedkommende er klarert for etter bare en pålogging.

– Dette er også viktig for sikkerheten fordi en da slipper mange små gule lapper med passord, sier Hødnebø.

Det er også mulig å kjøre to systemer parallelt slik at nettverket fortsatt er oppe selv om det ene systemet skulle svikte.

Satser i USA
– Vi har ikke nådd godt nok ut med våre løsninger i USA. Å lykkes her er viktig, og vi er i gang. Når vi først omtales i amerikanske medier er det i alle fall i svært positive vendinger, sier Hødnebø.

CAs Unicenter og IBMs Tivoli er de fremste konkurrentene til Open Master.