Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bull 40 år i Norge

OSLO: I disse dager er det 40 år siden Bull etablerte seg her i landet. – Det ikke alle vet er at det også er en nordmann som står bak navnet «Bull», sier informasjonssjef Kirsti Fuglum (bildet).

Fuglum, Kirsti
Fredrik Rosing Bull tok i 1919 ut patentkrav på «en automatisk registreringsmaskin for statistiske og lignende øiemed». Med 35 patenter i 16 land la han, sammen med Knut A. Knutsen, grunnlaget for det som i dag er en av verdens største informasjonsteknologi-konsern.

Bull var tidligere eid av Den franske staten. I 1994 startet privatiseringsprosessen som har resultert i at Den franske staten i dag bare eier litt over 17 prosent avselskapet. Andre med store eierinteresser er France Telecom, NEC og Motorola. De ansatte i Bull eier selv nesten 10 prosent av selskapet.

Etablert verden over
Bull er i dag etablert i 85 land verden over, og har til sammen mer enn 24.000 ansatte.

– Konsernet økte i fjor sin omsetning med over fem prosent, forteller informasjonssjef Kirsti Fuglum i Bull Norge.

I Bull Norge er det 170 ansatt, og selskapets norske del hadde i fjor en omsetning på 425 millioner kroner.

Totalleverandør
– Vi har levert hele IT-infrastrukturen til flere store offentlige aktører, blant annen Arbeidsdirektoratet og Politiet, sier Fuglum som legger til at Bull fremover også vil satse som totalleverandør til det private næringsliv.