Annonse


Intelligent GSM er fremtiden

– Bruk av mobiltelefon som betalingsterminal er såpass interessant for bankvesenet at vi i England har sett den første alliansen mellom mobiloperatøren Cellnet og kortprodusenten Barclaycard, sa administrerende direktør Tom Alexander i Cellnet under sitt foredrag under GSM World Congress i Cannes nylig.

– Barclaycard er igjen eid av Barclays Bank. En slik konstellasjon mellom bank og mobiloperatører maksimerer mulighetene i mobilmarkedet og gj¿r at vi kan legge til nye tjenester i kredittkortet, sa Alexander.

Missing link
Alexander påpekte også at ny kortteknologi gir mulighet for utvikling av kort som PTU (Personal Transaction Unit) gjennom mobile transaksjoner i GSM-nettet. Mobilnettene kan på denne måten fungere som “the missing link” for elektroniske betalingstransaksjoner.

– Men mulighetene er flere. For mobilbrukere kan den nye kortteknologien brukes for å opprettholde lojaliteten mot for eksempel flyselskaper (type Bracard) og til bestilling av billetter mot flyselskapene, sa han.

Annonse


Pass
Et annet bruksområde Alexander nevnte var betaling av passeringsavgift ved bomstasjoner eller som adgangskort i bygninger. Kortene kan dessuten fungere som elektroniske signaturer og som pass.

Andre nyttige opplysninger som kan ligge i kortet er medisinsk informasjon som kan avleses i tilfelle ulykke.

Annonse