Kamp om dansk fastnett

– Telestyrelsen er på tynn is i denne avgjørelsen, men et av problemene er at lovgivningen ikke er særlig nøyaktig på området. Avgjørelsen hindres oss i utnytte vår eiendomsrett til nettet, sier underdirektør i Tele Danmark, Tom Togsverd, til næringsavisen Børsen.

Administrasjon
Tele Danmark frykter at det vil bli kaos og flaskehalser når flere parter får tilgang til nettet.

Samtidig mener de at dette betyr at fordelene med stordrift forsvinner og at det derfor vil bli dyrere for alle parter.

Konkurranse
Administrerende direktør Monique Moulle-Zetterström i det franskdominerte mobilselskapet Mobilix er tilfreds med avgjørelsen, men ikke overrasket over at Tele Danmark anker.

– Vi ønsker å være en reell konkurrent til Tele Danmark, og det blir vi ikke, så lenge vi ikke har adgang til hele nettet og dermed den enkelte kunde, sier Moulle-Zetterström til Ritzaus Bureau. Hun regner med at Mobilix vil tilby pakkeløsninger for både fastnett og mobiltelefoni i løpet av ett år.

Anker vedtaket
Tele Danmark mener at den plikten selskapet har til å leie ut kapasitet i telenettet, ikke gir andre operatører uinnskrenket rett til å sette eget utstyr opp på en leiet abonnementsforbindelse. Dette synet har de hittil ikke fått medhold i.

Annonse
Annonse