En gledens dag for Apenes

Det har i et halvt års tid vært strid mellom styre og direktør i Datatilsynet. Torsdag toppet det seg da styret gikk av etter at Justisdepartementet ga sin støtte til direktør Georg Apenes i konflikten.

Aure beklager
En overrasket justisminister Aud-Inger Aure beklager at styret trakk seg.

– Vårt mål var å finne en løsning i denne saken. Det trodde vi også var mulig, sier Aure til NTB.

Fornøyd
– Dette er en gledens dag for meg. Jeg er svært godt fornøyd med utfallet, fordi det betyr at mitt arbeid kan fortsette slik som før. Konflikten har vært slitsom i et halvt år, sier Apenes til Aftenposten.

Styret ønsket å være mer aktivt i forhold til Datatilsynet enn hva tidligere styrer har vært. Dette innebar blant annet økonomistyring. Datatilsynets direktør ønsket selv å ta seg av dette.

Staffasje
Tidligere styreleder Halvdan Skard er ikke i tvil om Justisdepartementets intensjoner.

– Konklusjonen er at det ikke skal være et virksomt styre. Det de vil ha, er ren staffasje og mennesker med kun en etikett. Loven sier det skal være et styre, men den politiske ledelse har bestemt seg for noe annet. Mange har hevet seg over loven i dette tilfellet.

Annonse
Annonse