Internettraner dømt

Levin er dømt til 36 måneders fengsel etter å ha stjålet 3,7 millioner dollar fra Citibank i 1994. Levin utførte 18 overføringer via bankens datamaskin til ulike konti i Finland, USA, Holland, Tyskland og Israel.

Disse ble disponert av Levin og fire medhjelpere som også har tilstått.

Må ikke sone
Levin ble arrestert av britisk politi i 1995, og førte i 30 måneder en kamp mot å bli utlevert til USA. Det ble han imidlertid i september i fjor, og har siden sittet i amerikansk fengsel, melder CNN.

Dommer Michael Mukasey ved byretten i New York anbefaler i dommen at Vladimir Levin får godskrevet den tiden han har sittet i britisk varetekt, og han ettergir allerede de seks månedene Levin har tilbragt i amerikansk fengsel før saken kom for retten.

Dermed kan det se ut til at den russiske biokjemikeren som hacket seg inn på Citibanks maskin via sin hjemme-datamaskin, slipper ytterligere soning.

Ikke flere ran
Amy Dates, talskvinne for Citibank, sier etter dommen at hun er overbevist om at de forandringer som nå er gjort ved bankens datasystem vil hindre fremtidige ransforsøk, og at kundekontiene som ble tappet har fått refundert sine penger.

Annonse
Annonse