Annonse


Lurifaks på vann og brød?

Ideen var enkel. Først skaffet den 30 år gamle næringsdrivende i Malmø seg et betalingsnummer fra Telia. Hvert anrop kostet oppringeren 175 kroner. Mannen skulle få 115 kroner av disse. Resten ville Telia få for administrasjonen.

50.000 netto
Mannen koblet så faksen sin til betalingsnummeret, og begynte å ringe rundt til forskjellige foretak. Han ba om å få tilsendt prislister og forskjellige tilbud til sin faks.

I løpet av en måned fikk han svar fra 441 foretak, skriver den svenske avisen Expressen. Dette ville ha gitt mannen i overkant av 50.000 kroner netto for å ha mottatt fakser.

Anmeldt av Telia
Mannen ble arrestert mandag mistenkt for bedrageri, skriver Expressen.

Han hadde ikke nevnt for bedriftene han ringte opp at det ville koste dem 175 kroner å sende over tilbudene per faks. Men en person som fikk telefonregningen ble så sint at han klaget til Telia, som igjen anmeldte mannen. De fleste av foretakene som ble utsatt for lurifaksen har ennå ikke mottatt telefonregningen fra januar.

Annonse


Annonse


Annonse