Annonse


Alarmen går for GSM

På mange sykehus er det i dag forbudt å benytte mobiltelefon av frykt for at de elektromagnetiske strålene kan forstyrre for eksempel respiratorer eller kuvøser.

Inndeling i soner
Den aktuelle detektoren har en rekkevidde pŒ om lag ti meter, og alarmen gŒr av nŒr en mobiltelefon brukes innenfor dette dekningsområdet. Ved hjelp av detektoren kan sykehuset for eksempel deles inn i forskjellige soner. Utsatte områder kan utstyres med detektor, mens bruk av mobiltelefon kan godkjennes i andre områder

Forhindrer juks
Detektoren kan også benyttes i andre sammenhenger. Ved universitetet i Uppsala brukes den for å hindre studentene i jukse på eksamen. Detektorene er montert på toalettet slik at ingen skal kunne motta informasjon via GSM her.

Tør vi foreslå NMT-telefoner for studentene i Uppsala?

Annonse