Annonse


Prispress på Gigabit

Lanseringen tirsdag er en i en lang rekke produktlanseringer planlagt av Intel i løpet av de neste par månedene. Etterhvert skal det komme et Gigabit Ethernet nettverkskort for servere, Gigabit-modul for selskapets Express 510T-svitsj og nye ruter-svitsjer for Fast Ethernet og Gigabit Ethernet.

Ny strategi
Basis for det hele er Intels nye nettverksstrategi som sier at selskapet skal tilby rimelige produkter som hører hjemme mellom arbeidesgruppen og selskapets stamnett. Hittil har nettverksbransjen konsentrert seg om de virkelig store konsernene når de har lansert sine Gigabit Ethernet-produkter. Intel satser også på litt mindre bedrifter.

Lavere priser
Prisen på svitsjet, Fast Ethernet gå ned fra 199 dollar (1457 kroner) per port til 154 dollar (1128 kroner) når Express 510T lanseres, mens selskapets hub-produkter vil komme ned på en port-pris på 83 dollar (608 kroner). Når det gjelder Gigabit Ethernet-modulen for 510T, regner man med at den skal konkurrere med 3Coms ferske SuperStack II 9300, hvor det koster omlag 1400 dollar (10.253 kroner) å legge inn Gigabit Ethernet

I neste omgang venter man et Gigabit Ethernet nettverkskort for fibertilknytning, med priser ned mot 800 dollar (5859 kroner). Og når selskapet lanserer sine Express 500 stablesvitsjer vil prisen ligge på omlag 400 dollar (2929 kroner) per port for en 10/100 svitsj med 8 utganger og tilpasset svitsj/ruting på nivå 3.

Annonse


Annonse


Annonse