Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Consafe inn på maritim-IT

TELEGRAM: Databedriften Consafe Infotech i Asker har kjøpt halvparten av svenske Satpool i Gøteborg. De to selskapene satser nå kraftig på maritime IT-løsninger.

– Vi får nå et grunnlag for å knytte sammen avansert satellittkommunikasjon med moderne IT-løsninger mellom sjø og land, sier Håkan Olsson, som leder Consafe Infotechs Norges-kontor i Asker.

Treg på innføring av IT
Skipsfarten har tradisjonelt vært tidlig ute med å innføre avanserte kommunikasjonsløsninger, men mer trege når det gjelder innføring av moderne IT-løsninger.

I følge adm. direktør Thomas Sandung i Satpool gir oppkjøpet selskapet nå mulighet til også å tilby avanserte IT-løsninger, melder nyhetsbyrået NewsWire.

Mer komplett
Satpool har spesialisert seg på å utarbeide entrepriser for avanserte maritime kommunikasjonsløsninger, som for eksempel e-post og toveis videokommunikasjon.

Dette er blant annet svært viktig ved skipsreparasjoner og behandling av skadede eller syke besetningsmedlemmer. Consafe Infotech har spesialisert seg på implementering, som overføringer via satellitt.