Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svett smil fra Hermansen

OSLO: Han presset frem ett og annet smil, men Tormod Hermansen (bildet) var vel ikke Norges lykkeligste mann på pressekonferansen der bruddet mellom Telia og Telenor ble presentert. Telenorsjefen må nå se fremover og klekke ut en ny strategi for fremtiden – selv om denne fusjonen gikk i vasken.

Hermansen (smiler)ny
– Ting skjer jo raskt i denne næringen som vi representerer. Når dette løpet ikke førte frem, så finnes det alternativer. Og vi vil fortsatt holde et høyt tempo i det vi skal foreta oss i fremtiden, sa Hermansen på pressekonferansen.

Fra salen ble det stilt spørsmål om Telenor har samtaler med andre eventuelle samarbeidspartnere.

– Hadde du ventet at jeg skulle svare på det, smilte Hermansen da.

Det som var helt åpenbart på fredagens pressekonferanse, var at Telia i for stor grad hadde ønsket seg storebror-rollen og at selskapet dermed ville forsøke å «sluke» Telenor.


Nederlag
På spørsmål om dette var et nederlag, svarte Hermansen som følger:
Dette er et nederlag for de som ville skape et flernasjonalt selskap. Det som var vanskelig var å få forståelse for at selskapet skulle bygges på likeverd og balanse, sa Hermansen.

Han slo fast at Telenor har relativt sett en større verdi og i tillegg er mer lønnsomt enn hva Telia er. Men det er trolig på dette punktet svenskene har undervurdert nordmennene.
Hermansen slo også fast at Telenor nå ville fortsette med å jobbe hardt som et lite, men kraftfullt selskap.

– Vi skal fortsatt forsøke å ligge i forkant teknologisk og markedsmessig, sa Hermansen. Som om han kunne sagt noe annet.

Ryddig forhold
Samtalene som hadde som mål å få frem en skandinavisk telegigant er altså lagt på is. I følge Telenor er samferdselsministerens vurdering av saken helt i overensstemmelse med de rådene som ble gitt av Telenors styre og konsernledelse.

– Det kunne ha blitt et samarbeide, det ble det ikke. Men det utelukker ikke at det er et greit og ryddig forhold mellom oss, forklarte Hermansen.

Skuffelse
-Og, ja. Jeg må si at jeg ser dette som skuffende for Telenor og Telia. Her var det nemlig betydelige muligheter, også økonomisk. Vi klarte ikke å få til dette, så kan man spekulere i hvorfor dette ble så vanskelig. Og jeg vil føye til at vi hadde ventet en større forståelse for hva det ligger i prinsippet om likeverd, sa Hermansen.

Med tanke på fremtiden sa Hermansen at Telenor ikke er venneløse. Men selskapet er heller ikke forferdelige giftelystent.

– Vi er fortsatt et selskap med en betydelig egenstyrke, sa Telenorsjefen.

Se også:

Stikkord: Mobil