Annonse


Windows 98 nesten like bra som NT

Microsoft har lenge sagt at Windows NT Workstation er det beste alternativet når man skal bruke PC til datakommunikasjon.

Men dette har brukerne stort sett ignorert. Windows 95 er fremdeles det foretrukne driftsmiljøet på skrivebordet. Samtidig har også stadig flere hjemmebrukere tatt i bruk Internett, noe som også setter større krav til kommunikasjonsløsningene.

ADSL og ATM
Dette har Microsoft tatt hensyn til i Windows 98, i hvertfall hvis vi skal dømme etter betaversjon 3.0. Det er fremdeles langt frem til Windows NT, men forbedringene er til å ta og føle på. På enkelte måter har faktisk Win 98 et lite forsprang på NT.

Blant annet benyttes NDIS 5.0-arkitekturen for kommunikasjon. Denne skal også inn i Windows NT 5.0 når den kommer om et års tid. Her finner man forbedret støtte for nye teknologier som ATM, blant annet ved at WinSock og Direct Show-baserte applikasjoner får direkte ATM-støtte via NDIS 5.0.

Annonse


Det er også lagt inn foreløpig støtte for ADSL. Det er derfor grunn til å tro at de nye protokollene fra ADSL Forum vil være på plass når Windows 98 endelig slippes – så sant ADSL Forum klarer å bli ferdig med sin del av jobben.

Viktige hensyn
Leverandører av nettverks-hardware som 3Com, Cisco og Bay har lenge arbeidet med forskjellige teknologier for å gi sikre kommunikasjonsløsninger via Internett.

Dette har også Microsoft tatt hensyn til, ved at det finnes støtte for eksmpelvis PPTP (Point to Point Tunneling Protocol) og VPN (Virtual Private Networks) i Windows 98.

Annonse


Annonse


Annonse