Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sponheim angriper AP

TELEGRAM: Næringsminister Lars Sponheim (bildet) raser mot Arbeiderpartiet og dets forhold til næringslivet. Han varsler liten støtte fra regjeringen til en IT-landsby på Fornebu. Derimot skal de store byene få IT-støtte.

Sponheim, Lars ny
Sponheim sier til Stavanger Aftenblad at da han tok over etter den forrige næringsministeren, Grete Knudsen, hadde han av og til følelsen av å ha tatt over for Fred Olsen. Dette sier litt om hvilke forhold som råder mellom Arbeiderpartiet og penge-eliten i dette landet, mener Sponheim.

Hemmelige regler
– Sånn føltes det å bli kastet inn i et spill om landets IT-framtid, et spill der reglene var hemmelige, avtalt på gangen mellom landets politiske og økonomiske herrer, sa Sponheim i Stavanger mandag.

I Stavanger ble næringsministeren presentert for lokale planer for utbygging av IT-industrien.

Fornebu kan bli utsatt
Sponheim sa også at frykt for å hete opp økonomien kan være en grunn til å si nei til planene på Fornebu.

– Vi har sagt klart i fra at vi ikke vil la oss diktere av IT-Fornebu og deres planer. Den nye stortingsmeldingen vil bli hyggelig lesning for dem som jobber for IT i Stavanger.

Sponheim nevnte også Bergen, Trondheim og Tromsø som byer som vil få IT-støtte.
Annonse
Stikkord: Mobil