Nilsen, Oddvard

Annonse


Høyre vil se på fusjonen

Nilsen, OddvardNilsen vil ikke gi noen direkte kommentar til påstandene om en fusjon:

– Det er en så stor og alvorlig sak at det ikke har noen hensikt å kommentere enkeltpåstander.

Avisoppslag
Dagens Næringsliv meldte mandag at Telenor og Telia undertegnet en intensjonsavtale fredag. I følge denne skal Telenors konsernsjef Tormod Hermansen bli sjef for et samlet selskap med arbeidsnavnet Telenordic, og Telias sjef lede utenlandsavdelingen i et nytt selskap.

Spekulasjoner
Telenor sendte mandag morgen ut en pressemelding der det heter:

Annonse


Avisa Dagens Næringsliv foregir i et oppslag i dag, mandag 16. februar, å kjenne til at ledelsen i Telenor og Telia fredag skal ha blitt enige om innholdet i en intensjonsavtale om sammenslåing av de to selskapene. Oppslaget er ren spekulasjon og må stå for avisens egen regning.

Helhet
– Det interessante er helhetssynet. Vi har hele tiden sagt at vi ønsker samtalene mellom Telenor og Telia fullført, før vi tar stilling til om synergieffektene er tilstrekkelige til at vi kan støtte planer om en fusjon, sier Nilsen til Dagens Telecom.

Regjeringen, som formelt sett er generalforsamling i Telenor, vil ta stilling til et eventuelt forslag om fusjon. Men de kan vente en sterk debatt i Stortinget, som trolig vil bestemme utfallet.

Forbrukernes interesser
– Et nært samarbeid mellom Telenor og Telia har enkelte tilsynelatende fordeler. De to selskapenes sterke områder utfyller hverandre; Telenor på mobiltelefoni og satellitt, Telia blant annet på utstyrsiden. Selskapene ligger geografisk i nærheten av hverandre og vi ser ikke noen betydelige industrielle kulturbarrierer, sier Nilsen til Dagens Telecom.

Vil vente
Høyre har likevel vært krystallklare når vi har understreket at vi ikke har tatt stilling til en eventuell endelig avtale. Først når avtalen foreligger, vil vi ta stilling til om den sikrer en fungerende konkurranse og dermed forbrukernes interesser, heter det i en melding fra Høyres leder Jan Petersen. Denne meldingen ble sendt ut fredag.

Annonse


Annonse


Annonse