Annonse


Novells Moab til betatest

Novell har hatt store problemer med å svare på konkurransen fra Microsofts Windows NT, som har tatt store markedsandeler de siste par årene. I løpet av året håper imidlertid Novell at NetWare 5.0, alias Moab, vil bidra til at selskapet kan slå tilbake.

Skifter til TCP/IP
Hovedgrunnen er at Novell skifter fra IPX til industristandarden TCP/IP som transportprotokoll, mens Java integreres i systemet takket være en Jav Virtual Machine og Java SDK (Software Developers Kit).

Windows NT bruker også TCP/IP, men det har vært mye misnøye blant nettverkskundene fordi NT forøvrig er basert på Microsofts proprietære løsninger.

Ferdig til sommeren?
Moab skal etter planene være på markedet i sommer. Deretter kommer en versjon som har kodenavn Orion, som skal bli tilpasset Intel-prosessorer i klynger og som også skal støtte Intels 64-bits Merced-prosessor når den kommer.

I mellomtiden er betaversjonen tilgjengelig for brukere gjennom Novells Web-tjeneste. Den vil jevnlig bli oppdatert frem til offisiell leveringsdato.

Annonse


Annonse


Annonse