kodak520

Annonse


Digikamera til lavpris

kodak520Kameraprodusentene bruker Photo Marketing Association-messa i New Orleans til å lansere nye digitale kameramodeller. For å gi tilfredsstillende bildekvalitet, må digikameraer prestere over en million piksler (bildepunkter), eller en megapiksel. Kameraene kan likevel ikke hamle opp med gammeldags film.

Prisras
Hittil har megapiksel-kameraene vært dyre. Olympus C-1400L med 1280×1024 piksler koster 11200 kroner i Norge. De nye kameraene koster derimot 4500-6700 kroner i USA, og vil dessuten presse prisen andre digikameraer. I løpet av året ventes prisene å falle ytterligere.

Full filmkvalitet
På messa har Olympus vist Digital Photo Studio til 6700 kroner, en kombinasjon av det filmbaserte kameraet CenturionS og negativskanneren ES-10. Kameraet bruker APS-som film fremkalles på vanlig måte, og føres gjennom negativskanneren for digitalisering. Systemet gir en oppløsning på 2,1 millioner piksler, som nesten gir filmkvalitet.

Nytt HP-kamera
Hewlett-Packard presenterte HP PhotoSmart C20, et megapiksel-kamera for bruk sammen med HP PhotoSmart fotoskriver. Kameraet ventes å koste drøye 5000 kroner når det kommer i salg på vårparten.

Annonse


Billig fra Kodak
Kodak viste digikameraet DC200 til 4500 kroner med en oppløsning på 1152×862 piksler. Kameraet mangler zoom, men er ellers identisk med DC210 som i dag koster 9200 kroner i Norge. De norske prisene ligger imidlertid høyere enn de amerikanske.

Konica og Fuji
Konica har lansert Q-M100 med zoom og 1,08 millioner piksler til foreløpig ukjent pris, mens Fuji snart ventes å komme med sitt Fuji MX-100 til 5000-6000 kroner med 1,5 millioner piksler.

360-graders bilder
Kodak og Interactive Pictures tilby en pakke med DC200 og fiskeøye-objektiv, stativ og programvare som setter sammen to 185-graders bilder til et 360-graders bilde. Pakken skal være klar i mars og koste 11 000 kroner. Pakken er både myntet på privatpersoner og på eiendomsmeglere og reisebyråer som vil vise panoramabilder på sine nettsider.

Annonse


Annonse


Annonse