Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia ansetter dansker

TELEGRAM: Konkurransen etter teknisk kompetanse er stor på det danske telemarkedet. Tele Danmark har nå sagt opp mange fagfolk som nærmer seg pensjonsalderen. – Vi tar dem, heter det i Telia.

Telia har tatt kontakt med Arbeidsformidlingen og det danske Telekommunikasjonsforbundet. Målet er å lage en ordning der fagfolk som er tvunget til å slutte i Tele Danmark kan omskoleres for en ny jobb i Telia.

Kampen om nye medarbeidere til de nye danske teleoperatørene er på forhånd så stor at det ofte lokkes både med høye lønninger og med fri bil, skriver den danske næringsavisen Børsen.

Kunnskap viktigere enn alder
– Det skremmer oss ikke at mange av de tidligere medarbeiderne i Tele Danmark nærmer seg pensjonsalderen. Vi vurderer folk etter hva de kan, ikke etter deres alder, sier markedsdirektør i Telia Thomas Boe Bramsen til avisen.

Han tilføyer at selskapets politikk er at sammensetningen av medarbeidere skal speile samfunnet.

Vokser i Danmark
Telia har i alt 450 ansatte i Danmark og regner med å øke antallet med omlag 25 prosent i år. Selskapet er allerede i ferd med å ansette 25-30 personer for å bygge ut det nye GSM 1800-mobilnettet i Danmark.
Stikkord: Mobil